Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Να συντονιστούμε βρε παιδιά!

Νομίζω πως θα ήταν άδικο (και) από εμένα να αφήσω να περάσει έτσι η είδηση για την δημιουργία επιτέλους συντονιστικής ομάδας, που θα προχωρήσει… ταχύτατα στην επεξεργασία των προτάσεων για τη στήριξη των νησιών. Αναρωτιέμαι αν αυτή δεν είναι η καλύτερη είδηση για τα νησιά που έχουμε ακούσει εδώ και αρκετά χρόνια, τότε ποια είναι;

Επιτέλους, λοιπόν, μια ομάδα ανθρώπων που θέλω να ελπίζω δεν θα δουλεύει με ρυθμούς «δημοσίου», για να προλάβουμε κι εμείς σε αυτήν τη ζωή να δούμε κάποιο αποτέλεσμα, θα επεξεργαστεί τις προτάσεις μας εκ των οποίων για την «ιστορία» να πω, (σιγά μην το άφηνα να πέσει κάτω) πως τουλάχιστον τρεις στις δέκα από τις δημοσιευμένες, είναι της Τήλου παρακαλώ.

Το κυριότερο βεβαίως δεν είναι η επεξεργασία μια που κατά καιρούς μας έχουν ξανά επεξεργαστεί διάφοροι… αλλά ο συντονισμός και η υλοποίηση αυτών των μέτρων. Ας είναι, παρόλο που αυτές οι προτάσεις βρίσκονται στη διάθεση του κράτους εδώ και είκοσι χρόνια, ας ξεκινήσει επιτέλους λοιπόν κάτι τώρα, έστω και στο και πέντε.

Θέλω να ελπίζω, βέβαια, γιατί δεν ξέρω κάτι παραπάνω, πως αυτή η ομάδα θα ξέρει πού βρίσκονται τα νησιά πέρα από τον χάρτη. Όχι πως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν κρατικοί υπάλληλοι υπουργείων που εξεργαζόντουσαν νομοσχέδια δικά μας, να μας ρωτάνε αν είμαστε νησί –οόχιι, έτσι το λέω στο άσχετο…

Πάντως για να έχει και η ελπίδα μας μια βάση, καλό θα είναι, αν δεν γίνεται, να είναι στην ομάδα ως συντονιστές, να υπάρχουν τουλάχιστον ως σύμβουλοι, άνθρωποι σαν την Δήμαρχό μας ή τον Λευτέρη τον Κεχαγιόγλου - τον πρόεδρο των μικρών νησιών. Για να μην χρειαστεί (οι συντονιστές) να αναζητούν καθημερινά την «Αμερική». Ακούς σύντροφε!



Με ελάχιστη πια υπομονή

Ακάλυπτος