Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Και τώρα τι γίνεται με την Τήλο;

Λοιπόν εντάξει, τα είπαμε και τα ξαναείπαμε, τα φωνάξαμε, τα γράψαμε σε όλους τους τόνους, πολύ πριν μας έρθει το "κακό" στην Τήλο, και χάσουμε τελικά ότι κατακτήσαμε με πολύ κόπο τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ο μόνος λόγος που γράφω τα παραπάνω δεν είναι για να καταλήξω στο...

..."σας τα λέγαμε" αλλά στο είναι κρίμα που δεν "ακούγατε" και δυστυχώς εξακολουθείτε να μην ακούτε! Μας λέγατε τον πιο "υποχρεωμένο" Δήμο της Ελλάδας - σας λέγαμε πως τα έργα που έγιναν τηλεϊατρική, καράβι, ύδρευση, κλπ, κλπ, κόστισαν στο Ελληνικό κράτος πολύ λιγότερα από το να μην γίνουν!  Δυστυχώς για εσάς είχαμε δίκιο, αλλά τι να το κάνεις; μήπως δικαιωθήκαμε;  "μπαμ εμείς, κάτω εμείς", όπως θα έλεγαν κάποιοι μεγαλύτεροι και σοφότεροι. Αλλά όλα αυτά φαίνεται να παίρνουν στην ιστορία σιγά, σιγά, και να μην έχουν και πολύ σημασία πια, πέρα από την εκπαιδευτική ...

Επειδή όμως στην πραγματική ζωή, αγαπητοί πολιτικοί μας, και λοιποί παρατρεχάμενοι, τα πράγματα εξελίσσονται με τον έναν η τον άλλον τρόπο, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να προχωράμε μπροστά. Θα θέλαμε πραγματικά να μας απαντήσετε στο μεγάλο ερώτημα: Και τώρα τι γίνεται;  Γιατί  δεν οδηγεί πουθενά όλο αυτό, παρά μόνο στον γκρεμό.
Εντάξει, μας πήρε λίγο παραπάνω αλλά το καταλάβαμε επιτέλους... πως και εσάς όπως και τους προηγούμενους, όλο το πολιτικό σύστημα δηλαδή,  δωδεκανησιακό αλλά και πανελλήνιο, σας ενοχλούσαν οι "πρωτοβουλίες"  αυτού του νησιού. Σας παίρναμε την "δουλειά".

Την "δουλειά" όμως κάποιος πρέπει να την κάνει, και στην φυσική εξέλιξη των πραγμάτων δεν υπάρχουν κενά. Και μην τολμήσετε να τα φορτώσετε και αυτά στην κρίση! Δεν θέλετε "πρωτοβουλίες" πολιτών, φορέων, τοπικής αυτοδιοίκησης;  Ωραία, κάντε τα εσείς! Δεν θέλετε να παίρνουμε πρωτοβουλίες για την υγεία μας, για τις μεταφορές μας, για το επαγγελματικό μας προσανατολισμό; Κανένα πρόβλημα! Να τα αναλάβετε εσείς! Να τα αναλάβετε όμως ... τώρα! 

Ο Τάσος - εμείς - το νησί της Τήλου, σας ανάγκασε όλους εσάς, να παραδέχεστε δημόσια πως είμαστε παράδειγμα προς μίμηση, εννοώντας όμως τελικά, πως είμαστε παράδειγμα προς αποφυγή. Ας είναι. Συγκεκριμένα τώρα: Η νέα τουριστική σεζόν έρχεται, οι επαγγελματίες του νησιού ετοιμάζονται, το καράβι μας - η μεταφορά μας, μια ακόμα υποχρέωση δική σας,  καταφέρανε κάποιοι με πολύ κόπο είναι αλήθεια, να το τελειώσουν. Τα ξέρετε! Αλλά τώρα οφείλετε να το αντικαταστήσετε, άμεσα! Η λύση για την μεταφορά πολιτών και αγαθών είναι ακόμα δική σας δουλειά ! Το ότι την κάναμε εμείς για εσάς... είπαμε, δεν έχει καμία σημασία πια. 
Ας πούμε πως ήταν και αυτό ένα ακόμα μάθημα, που αρνηθήκατε με πείσμα να καταλάβετε.




Ακάλυπτος