Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Στόχος να μπει η Ελλάδα στους πέντε κορυφαίους προορισμούς! Και μετά ξυπνήσαμε...

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα να μην το συζητήσουμεΜερικές φορές φίλε μου, βλέπεις κάποιες δηλώσεις πολιτικών, και λες δεν μπορεί ρε γαμώτο, κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουν την σοβαρότητα της κατάστασης, και αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι αυτήν, τουλάχιστον θα σταματήσουν να μιλάνε, σεβόμενοι τον πόνο μας, (λέμε τώρα).

Αυτήν την φορά αναφέρομαι σε μια δήλωση της υπουργού μας, της κ.  Κουντουρά, η οποία προφανώς της άρεσε... και την επαναλαμβάνει αρκετούς μήνες τώρα.

Μας λέει και ξανά λέει λοιπόν, πως στόχος της είναι να μπει η Ελλάδα, μέσα στην 4ετία, στους 5 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο. Κάνοντας μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο για λεπτομέρειες, και συγκεκριμένα στο Tourism Lobby, βλέπω πως η κατάταξη των κορυφαίων προορισμών, εκτός των άλλων, έχουν και...αριθμητικά δεδομένα. Δηλαδή χρειάζονται να επισκεφτούν την χώρα 49 με 50 εκατομμύρια τουρίστες, και για να καταλάβεις την διαφορά, φέτος μια χρονιά ρεκόρ, μας ήρθαν λίγο περισσότεροι από 26 εκατομμύρια.
Εντάξει φίλε, ας μην αναφερθώ στην σοβαρότητα του "στόχου", και για το τι κάνουν για να τον πετύχουν...
Αλλά πες πως ως εκ θαύματος, λόγο και των ημερών που μόλις πέρασαν, μας κάνουν πλάκα 50 εκατομμύρια άνθρωποι και μας έρχονται την ίδια χρονιά...το σκέφτεσαι; Με ποιες υποδομές θα υποδεχθούμε τους διπλούς από αυτούς που καλά - καλά δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε; Σε ποια νοσοκομεία, σε ποια αεροδρόμια, σε ποια λιμάνια, με ποια πλοία, σε ποιους δρόμους και πως θα κινηθούν όλοι αυτοί; Αλλά μην φοβάστε, ευτυχώς τέτοια θαύματα δεν γίνονται.
Όχι ρε φίλε, δεν τρελαίνομαι για μια μπαρούφα παραπάνω, τρελαίνομαι γιατί μετά από έξι ολόκληρα χρονιά κρίσης, μετά και από το τρελό άγχος που τραβήξαμε το 15, αντί να μας πουν πως σκέφτονται, έστω και αργά, να προγραμματίσουν - διαχειριστούν το 16, μας λένε (και αυτοί) ότι μπούρδα τους κατέβει στο κεφάλι. Έλεος!  



Ακάλυπτος