Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκίνησε δοκιμαστικά η λειτουργία του συστήματος “Tilos”

Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε δοκιμαστικά η λειτουργία του συστήματος “Tilos”.
Το σύστημα δηλαδή που επιτρέπει την ενεργειακή αυτονομία του νησιού με καθαρή ενέργεια. Έργο μοναδικό με παγκόσμιο ενδιαφέρον. Άλλη μια πρωτιά για την Τήλο!

Για το έργο συνεργάστηκαν δέκα τρείς μεγάλες εταιρίες, ελληνικές και ξένες, με βασικό συμπαραστάτη φυσικά τον Δήμο μας που έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει. Τώρα, περιμένουμε τα αποτελέσματα αυτής της περιόδου για να ξεκινήσει ολοκληρωμένα το πρόγραμμα σε πιο πρακτικό επίπεδό για εμάς με τις ¨έξυπνες¨ μετρήσεις σε όλα τα σπίτια και τις επιχειρήσεις. Με αυτό το έργο το νησί της Τήλου θα σταματήσει να επιβαρύνει τον πλανήτη για την ενέργεια που χρειάζεται, αλλά και εμείς θα σταματήσουμε να ταλαιπωρούμαστε πια από τις δεκάδες μικρές και μεγάλες διακοπές ρεύματος. Όπως επίσης λογικά θα κάνουμε οικονομία αφού θα παρακολουθούμε συνέχεια το πόσο θα ξοδεύουμε.

Και μια που μιλάμε για πρακτικά θέματα και οικονομία… καλό θα είναι νομίζω κάποια στιγμή,  αφού αυτές οι εταιρείες θα εισπράττουν χρήματα από ενέργεια που θα παράγεται από το νησί μας, με κάποιον τρόπο να συζητήσουμε το πώς θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε και εμείς στα μελλοντικά κέρδη, είτε με μία μείωση στα τιμολόγια, είτε με κάποιο ποσό στον Δήμο.
Είτε και τα δύο 😉




Ακάλυπτος