Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Χειρουργήθηκε ο πληγωμένος Σπιζαετός της Τήλου

Χειρουργήθηκε ένας υπέροχος αλλά πληγωμένος Σπιζαετός από την ΤήλοΑπό την Τήλο, σήμερα. Το πουλί έφερε συμμετρικούς τραυματισμούς στη μεμβράνη και των δύο φτερούγων, γεγονός που παραπέμπει σε πρόσκρουση σε καλώδια. Το τραύμα της αριστερής φτερούγας είναι το σοβαρότερο, η μεμβράνη είναι σκισμένη και ο τένοντας κομμένος.

Ο Αχιλλέας Ακρίβος, που το χειρούργησε σε συνεργασία με τη Χριστίνα Δουκάκη και τον Μπάμπη Χαραλαμπίδη, έραψε τον τένοντα στο οστό και αποκατέστησε τη σκισμένη μεμβράνη. Τώρα θα ακολουθήσει μια μακρά περίοδος αποκατάστασης και φυσιοθεραπείας, με την ελπίδα ότι το όμορφο και σπάνιο αυτό πλάσμα θα ξαναπετάξει στον ουρανό της Τήλου.

ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής*

*"Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2005 και αποτελεί ουσιαστική συνέχεια των σοβαρότερων πρωτοβουλιών στον τομέα της περίθαλψης στην Ελλάδα. Η βασική ιδρυτική ομάδα αποτελείται από άτομα με πολύχρονη και μοναδική εμπειρία στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την περίθαλψη άγριων ζώων, καθώς έχουν θητεύσει για πολλά χρόνια σε αντίστοιχες δραστηριότητες στη χώρα μας.