Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

"Παραλύουν" πορθμεία και τοπικές ακτοπλοικές συνδέσεις!

Ένα πολύ σοβαρό  θέμα και οξύ πρόβλημα που “κτυπάει” στην “καρδιά” της τουριστικής δραστηριότητας σε πολλές νησιωτικές και άλλες περιοχές της χώρας και το οποίο χάνεται στην επικαιρότητα των ημερών. 
Η ακινητοποίηση 74 μέχρι σήμερα, τουριστικών πλοίων, κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων, λόγω της αμφισβητούμενης εγκυρότητας των πιστοποιητικών του Ρωσικού Νηογνώμονα, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε μεγάλο αριθμός τουριστικών περιοχών και οδηγεί σε περίπου 500.000 ακυρώσεις το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου!
Στους πιο απομονωμένους νησιωτικούς προορισμούς, πορθμεία και άλλες περιοχές όπου
η τοπική ακτοπλοική συγκοινωνία είναι απαραίτητη, εκατονταδες επιχειρήσεις καταλυμάτων μένουν χωρίς πελάτες καθώς οι τουρίστες δεν μπορούν να φθάσουν στους τόπους διακοπών τους.
Σε άλλους προορισμούς και ειδικά στην Αθήνα, ακυρώνονται εκατοντάδες εκδρομές και ημερήσιες κρουαζιέρες, ενώ σημαντικό πρόβλημα προκύπτει και για τους διοργανωτές συνεδρίων και εταιρικών εκδηλώσεων, καθώς τέτοιου είδους ημερήσιες κρουαζιέρες αποτελούν πολύ συχνά μέρος του προγράμματος αναψυχής των συμμετεχόντων, αυτήν την περίοδο. 
Πολύ σοβαρό, επαναλαμβάνουμε, το προβλημα, αλλά κατα τα λοιπά, “σιγή ιχθύος”...
Ενα πολύ κατατοπιστικό ρεπορτάζ, στην “Ελευθεροτυπία”, εδώ .
Tourism Lobby